Bereikbaarheid van het steunpunt autisme NZH

We zijn bereikbaar voor het onderwijs en ouders van kinderen met autisme in onze regio.
U kunt ons bereiken:

 • Dagelijks via de mail
 • Tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdagochtend van 9 tot 12
 • Tijdens het telefonisch spreekuur op vrijdagochtend van 9 tot 11 uur.

Daarnaast is het mogelijk voor ouders om een afspraak te maken om (video) te bellen wanneer u een hulpvraag heeft. U kunt hiervoor een afspraak maken met Cissy of Caroline.

Voor scholen is het belangrijk om een consult via de mail aan te melden.
De consultatie wordt op maat uitgevoerd. Dit kan zijn in de klas dan wel via video.
Op deze wijze hopen wij dat we met elkaar deze periode goed doorkomen.
Hartelijke groet,
Cissy Canninga & Caroline Zoon

 

Kanjertrainingen in Alphen a/d Rijn en regio Den Haag

Wat is de kanjertraining en voor wie is het

De kanjertraining heeft als doel dat een kind positief over zichzelf en anderen leert denken. De pijlers waarop de kanjertraining is gebouwd, zijn:

We vertrouwen elkaar
We helpen elkaar
Niemand speelt de baas
Je bent niet zielig
We lachen elkaar niet uit

De Kanjertraining is bedoeld voor kinderen die willen leren om beter voor zichzelf op te komen en / of beter met anderen om te gaan. Het kan zijn dat het kind het in de groep of omgeving gewoon slecht getroffen heeft, maar vaak zijn kinderen sociaal onhandig. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: ze lachen om alles, spelen de baas, zijn verlegen, stellen zich afhankelijk op of zijn juist agressief en doen alsof het hen allemaal niet raakt.

Voor kinderen die vaak een van deze vormen van gedrag laten zien en die dit willen veranderen is de kanjertraining een uitkomst. Duizenden kinderen hebben de training al gevolgd en met succes!!

In de Kanjertraining staan vier dierfiguren centraal, die ieder gekoppeld worden aan een kleur petje.


Marga Douben oprichter en praktijkhouder van de Kanjertraining Den Haag en Alphen aan den Rijn. Zij is orthopedagoge en heeft in Alphen aan den Rijn een eigen praktijk voor ontwikkeling en opvoeding. Hier begeleidt zij kinderen met sociaal emotionele problemen, faalangst, slaapstoornissen en kinderen met overgewicht. Zij begeleidt kinderen en ouders bij verliesverwerking na echtscheiding en/of overlijden van een naaste. Zij geeft oudercursussen over grenzen stellen, conflicthantering en actief luisteren. Aan professionals in verzorging/opvoeding geeft zij trainingen en nascholingscursussen over sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Naast de Kanjertraining voor kinderen en ouders traint zij ook leerkrachten volgens deze methode en begeleidt zij groepen op school, die sociaal gezien problemen met elkaar hebben.

Marga Douben is lid van de beroepsvereniging NVPA, het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen.

zie meer op de website! http://www.douben.nl/index.htm

Aanvullende informatie

 • Contactgegevens:

  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Contactpersoon: Marga Douben

  Telefoon: 0172 - 49 78 72 of 06 - 30 72 49 24

 • Provincie: Zuid-Holland