Bereikbaarheid van het steunpunt autisme NZH

We zijn bereikbaar voor het onderwijs en ouders van kinderen met autisme in onze regio.
U kunt ons bereiken:

 • Dagelijks via de mail
 • Tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdagochtend van 9 tot 12
 • Tijdens het telefonisch spreekuur op vrijdagochtend van 9 tot 11 uur.

Daarnaast is het mogelijk voor ouders om een afspraak te maken om (video) te bellen wanneer u een hulpvraag heeft. U kunt hiervoor een afspraak maken met Cissy of Caroline.

Voor scholen is het belangrijk om een consult via de mail aan te melden.
De consultatie wordt op maat uitgevoerd. Dit kan zijn in de klas dan wel via video.
Op deze wijze hopen wij dat we met elkaar deze periode goed doorkomen.
Hartelijke groet,
Cissy Canninga & Caroline Zoon

 

IQ Coaches Den Haag


iQ Coaches is een landelijk werkende organisatie die levensbrede begeleiding biedt aan mensen met onder meer stoornissen in het autisme spectrum. Wij bieden hulp aan mensen die overbelast dreigen te raken door zaken zoals autisme, hoogbegaafdheid, AD(H)D of een combinatie hiervan.

Onze begeleiding kan onder andere gericht zijn op werk en scholing. Ook mensen die door de veelheid aan hulpverleners het overzicht kwijtraken hebben baat bij onze levensbrede begeleiding door één coach.

iQ Coaches Den Haag biedt de volgende diensten aan:

1. levenscoaching
Levensbrede begeleiding van iQ Coaches is beschikbaar voor mensen die als gevolg van zaken zoals autisme, hoogbegaafdheid, AD(H)D of een combinatie hiervan op meerdere levensgebieden hulp of begeleiding nodig hebben.
Door de levensbrede coaching heeft de cliënt maar één aanspreekpunt voor alle vragen op verschillende levensgebieden. Zeker in het geval van autistische cliënten brengt dat rust en duidelijkheid.

2. jobcoaching
Jobcoaching is mogelijk voor mensen die door een beperking baat hebben bij extra begeleiding en ondersteuning op het werk. De begeleiding is bedoeld voor zowel de werknemer als de werkgever.

de werkgever
Een werknemer die een vorm van autisme heeft, kan prima functioneren en goede competenties inbrengen, mits men weet hoe men hem/haar het beste aanstuurt. De jobcoach kan de werkgever en leidinggevende hierin voorlichten, begeleiden en adviseren.

de werknemer
Een werknemer met bijvoorbeeld autisme of AD(H)D kan tegen problemen aanlopen tijdens het werk en de samenwerking met anderen. Denk aan o.a. elkaar verkeerd begrijpen, schrikken van onverwachte gebeurtenissen. Wij coachen de werknemer en streven ernaar om een leerproces op gang te brengen zodat de werknemer stabieler en beter functioneert. Daarmee vergroten we de kans op baanbehoud en kan iemand gaandeweg zich verbeteren.

In de meeste gevallen zijn aan jobcoaching voor de werkgever geen kosten verbonden.
iQ Coaches is door het UWV erkend als jobcoachorganisatie.

Aanvullende informatie

 • Contactgegevens:

  Thorbeckelaan 627
  2564 CG Den Haag

  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Contactpersoon: Hermen Vlothuizen

  Telefoon: 06-45057198

 • Provincie: Zuid-Holland